Errea облича официално ФК "Свиленград 1921"

21.07.2018

Италианската компания "Errea" от Парма през Сезон 2018/19 вече облича официално клуб по футбол Свиленград 1921, четем в сайта на спортната фирма.

Изборът е на цялато ръководство, по-специално на президента Георги Георгакиев, който има дълбоки контакти в Италия и представителите тук, които са му лични приятели. Преди това имаше реплики на адидас, които не бяха толкова привлекателни като визия и удобство за играчите от всички гарнитури.

Не е скъпо, но качеството е на топ ниво. Шуби и зимни аксесоари също се очаква да пристигнат в базата на клуба. 

Избрахме модели, които гордо се носят и от други клубове в Европа, жълто и зелено, това са основните цветове, все още може да се поръчат и сакове, дори и топки, направихме избор от 3-4 марки, като всички играчи ги харесаха. Много важно е този елемент да бъде спазен, защото в игра дава увереност на футболиста, сподели пред сайта боса на тима Георгакиев.

При високи температури екипите дават хладина и не позволяват прегряване на играча, допълват от сайта https://www.errea.com/shop/sport/football

-----------

Нека уточним, че първите екипи са поръчани още преди 9 години, когато тима бе пъстра смесица от местни, пловдивски и столични играчи, тогава имаше един титулярен екип в жълто-зелено и един в червено. Първите контакти и поръчки са реализирани от Антон Пенчев, който сега е ветеран в третия тим на клуба.Той дълго време беше експерт в Общинска администрация и е в основата на десетки състезания по бягане, колоездене, хандбал, тенис на маса и други. 

Антон Пенчев и Джан Киразлъ спасяваха клуба в периода 2001-2004 година, когато старото ръководство с президент д-р Христо Минков решиха да стопират тима и дори разпродадоха автопарка на дружеството. В тези 3 години местни бизнесмени и дарители едва събираха средства за консумативи, екипи, съдийски такси и издръжка на потъналия финансово клуб.

Пенчев винаги се е борил в отбора да са местните таланти, плюс 2-3 имена от елита и Б група, за да имаме един нов Мартин Камбуров или Георги Стефанов - Гопи.

Това са факти, които ги има във видеоархива на ТВКабел и НИМ тв.

Следващ мач
0-0

Хасково - Свиленград

25.04.19 / четвъртък / 17:00

стадион Градски (Хасково)

Последен мач
3:1

Свиленград - Марица Пловдив

стадион Колодрума

Спонсори
Burdenis.net - интернет доставчика в Свиленград
Използването на материали от сайта изисква разрешение! Всички права запазени.