Готвим се за мача с Атлетик (Куклен) за Купата на неутралния терен в Димитровград

30.08.2018

Напълно влизаме в оптимална форма за двубоя за Купата на България срещу Атлетик (Куклен), отстраним ли ги, чака ни eвентуален мач с Левски. Тогава ще си проличи потенциала на тима ни, но Созопол са в следващата етапна секция.

Това накратко обясни за официалния сайт на клуба Георги Георгакиев. Младият президент на южняците има огромна амбиция. Той представи на първото заседание на УС и стратегия за развитието на ДЮШ, както и възможните хоризонти във футболно отношение пред останалите формации на сдружението с марка ФК Свиленград 1921. 

Срещата е на 04.09 от 16:00 ч. на по-малкия стадион в Димитровград, където винаги се играят подобни завързани мачове от тази фаза на турнира.

Важно е да се припомни, че отборът на Атлетик (Куклен) елиминира Марица (Пловдив) от турнира за Купата на България. Във финала на областния финал в регион Пловдив, тимът от Куклен се наложи с 2:1 над именития си съперник.

В същото време Свиленград (обл. Хасково) надделя с 1:0 над Върбица 2006 (с. Бенковски, обл. Кърджали). Победителят от този мач ще се изправи срещу отбора на Созопол, които ще определят и представителя на зона Югоизток.

Именно тогава вече аматьорският отбор от Трета лига ще посрещне столичния гранд Левски.

"Децата тренират по график, няма напрежение, въпреки усилията на няколко анонимни профила, които внасят объркване сред футболната общественост в града. Всички сме едно цяло - деца, юноши, младежи, представителен тим и втория отбор", допълват от ФК Свиленград 1921.

По същото време в съседния Любимец кипи напрежение. То е породено от отношението на местната власт към новия футболен тим на града - ФК Любимец 2018. Тимът е нов, започна участие в Зоналната група - Хасково, но няма право да тренира на стадиона, който преди години бе ремонтиран от президента на другия клуб - Наско Сталев.

Очаквайте още новини от футбола в региона!

Следващ мач
0-0

Хасково - Свиленград

25.04.19 / четвъртък / 17:00

стадион Градски (Хасково)

Последен мач
3:1

Свиленград - Марица Пловдив

стадион Колодрума

Спонсори
Burdenis.net - интернет доставчика в Свиленград
Използването на материали от сайта изисква разрешение! Всички права запазени.