Спрете безумните опити с "външни", разчитайте на децата ни, както в Roda JC Kerkrade

13.09.2018

В България, в един областен център на футбола, какъвто е Хасково, с по-малките Димитровград, Харманли и Свиленград, се правят грешни стъпки, полвинчати решения, бързи и емоционални стратегии, които не се опират на капацитета на школата или възможностите на местната власт и бизнес.

Стъпка по стъпка, ден по ден, седмица по седмица, така трябва да се работи, но на спокойствие. Къде го има това родители и стари кадри, доказани със своята некомпетеност да определят бъдещето на децата, юношите, младежите, първата формация и дубала. 

Всеки млад човек (президент) има нужда от време, да навлезе в материята, може да се правят грешки, но чрез системата за обратна връзка да се подобрява, да черпи с шепи опит и знания от другите на подобна позиция.

Същото важи за един директор на ДЮШ, от вече доказаните формули на работа в другите страни. "Рапид" (Виена), познат клуб на милиони български привърженици на играта, там имаше контакти още през зимата на 2009 година. Тогава лично инж. Георги Манолов се ангажира и помогна, защо самите треньори и деятели не попиха от това.

Защо не се продължи това сътрудничество?

Даваме пример с ...

Рода, легендарен клуб от Лимбург, провинция, която граничи със Северен Рейн Вестфалия. През сезон 1988-89 г. в два четвъртфинални мача в турнира на носителите на купи „Рода“ се среща с българския ЦСКА. Първата среща в София завършва 2-1 за ЦСКА. Реванша в Керкраде завършва 2-1 за „Рода“. След последвалите изпълнения на дузпи ЦСКА побеждава с 4-3. Тогава блести под рамките на вратата Илия Вълов. Първият клуб, който иска Христо Стоичков, е точно „Рода“.

Да, но Йохан Кройф се впечатлява от хъса на Камата и го взема в Дрийм тим 1 на Барселона. Рода разчита на децата си, на юношите си, имат ясна структура на управление, не ползват цели външни отбори да им идват и изместват талантите. Тук няма моделите Септември София - Марек Дупница - Свиленград - Монтана - Акедемик София.

ВИЖ ВИДЕО ТУК >>>___

„Рода“ създава играчи и треньори от ранга на Хууб Стевенс, Тео Вонк, Йон Дал Томасон, Янис Анастасиу и други.

Eто как работят в европейските клубове, а тези в Турция, Украйна и Русия

- Генерален спонсор;

- Три основни спонсора;

- База с 3 или 4 игрища;

- Всички треньори на обучение в голям клуб - Рапид Виена, Партизан, ПАОК, Рода и др.;

- 10 годишен гаранционен фонд от Общината, която гарантира покриването на основните разходни пера;

- Трансферна политика, контакти с агенции, които работят на по 2-3 континента;

Това са основните насоки, ако има желание, може да се гради в тази насока!

Следващ мач
0-0

Хасково - Свиленград

25.04.19 / четвъртък / 17:00

стадион Градски (Хасково)

Последен мач
3:1

Свиленград - Марица Пловдив

стадион Колодрума

Спонсори
Burdenis.net - интернет доставчика в Свиленград
Използването на материали от сайта изисква разрешение! Всички права запазени.