Свиленград може да се похвали, че от няколко години разполага с изключително модерна спорта база. Причина за това станаха инвестициите направени от местната общинска администрация в сферата на спорта. За много кратко време в града бяха изградени две спортни площадки с изкуствена настилка и осветление, спортен център в ОУ Иван Вазов, нови помощни игрища, както и напълно бе реконструиран градския стадион Колодрума.В момента се обмисля да се започне строежът на нова многофункционална спортна зала с около 500 седящи места.

Стадион „Колодрума“ се намира в градския парк и е с 1750 седящи места. Стадионът разполага с фитнес център и СПА център. Съблекалните са в добро състояние и отговарят на всички изисквания. Тревната настилка пък е една от най-добрите в страната. Игрището е снабдено със специална поливна система, задвижвана от компютър. Понататък стой идеята за изграждането на нова трибуна и съблекални срещу централната.

На стадион „Колодрума“ има и зала за гимнастика, където ежедневната си подготовка водят гимнастичките от местния клуб "Александър Фотев" с треньор - Огнянка Петрова. Залата също е ремонтирана и разполага с всичко най-необходимо за девойките. В съседство с нея пък са разположени съблекалните на колоездачния клуб „Евроойл“. Колоезденето е традиционен спорт за Свиленград, неслучайно на стадиона има и колоездачна писта.Свиленград разполага и с две спортни площадки. Първата оттях е Марица тя осигурява условия за футбол, тенис, хандбал и волейбол. Настилката е изкуствена, а съоръжението разполага с осветление. Другата спортна площадка се намира в квартал „Изгрев“ тя е предназначена изцяло за футбол и разполага с модерна белгийска настилка от изкуствена трева. Тази площадка също разполага с осветление.

В началото на 2012 години базата бе избрана за подготвителен лагер от два български гранда. Първи бяха отборът на Литекс водени от легендата в българския футбол - Христо Стоичков. След тях пристигна и отборът на ЦСКА с треньор Димитър Пенев.

  

Следващ мач
0-0

Хасково - Свиленград

25.04.19 / четвъртък / 17:00

стадион Градски (Хасково)

Последен мач
3:1

Свиленград - Марица Пловдив

стадион Колодрума

Спонсори
Burdenis.net - интернет доставчика в Свиленград
Използването на материали от сайта изисква разрешение! Всички права запазени.